Selecteer een pagina

Bereid je voor op een zo ontspannen mogelijke bevalling! 

Wil jij ook het beste voor je kindje en zo ontspannen en soepel mogelijk je zwangerschap en bevalling door komen?

Maar zitten jouw dagen ook zo vol en heb je weinig puf om telkens weer van huis te gaan?

Bereid je voor op een zo ontspannen mogelijke bevalling! 

Wil jij ook het beste voor je kindje en zo ontspannen en soepel mogelijk je zwangerschap en bevalling door komen?

Maar zitten jouw dagen ook zo vol en heb je weinig puf om telkens weer van huis te gaan?

Bereid je voor op een zo ontspannen mogelijke bevalling! 

Wil jij ook het beste voor je kindje en zo ontspannen en soepel mogelijk je zwangerschap en bevalling door komen?

Maar zitten jouw dagen ook zo vol en heb je weinig puf om telkens weer van huis te gaan?

Dan is Online Zwangerschapsyoga met Marloes misschien wel wat voor jou!

Lekker thuis, zo vaak en wanneer je maar wilt, 24/7. De cursus-onderdelen kun je ook los van elkaar zo vaak bekijken als je wilt; érg fijn met die welbekende ‘zwangerschaps-dementie’ 😉

Waarom is ontspannen tijdens de bevalling zo belangrijk? Wanneer je je ontspant, ervaar je veel minder tot zelfs geen pijn. Ik heb het zelf mogen ervaren, zelfs ondanks het feit dat ons kleintje een sterrenkijkertje was en dus met het grootste deel van haar hoofdje eerst ter wereld kwam… Ik vond het ook altijd al zo raar dat zoiets moois en natuurlijks bijna altijd zo’n enorme pijn moet doen. Bang dat het jou niet zal lukken? Herkenbaar hoor, ook ik vroeg me af of de ademhalings- en ontspannings-technieken op het moment suprême toepasbaar zouden zijn, maar het is gelukt! En als het mij lukt, lukt het jou ook; als je je maar voldoende voorbereidt.

Ps. Het scheelt misschien wel dat ik een paar uur voordat de weeën begonnen nog de roosademhaling en perstechnieken heb ingesproken ;p die ik heeeel goed kon gebruiken 🙂

Met deze cursus begeleid ik je tijdens je zwangerschap, bevalling en daarna, zodat je zoveel mogelijk kunt genieten van deze bijzondere periode en een zo gezond mogelijke start creëert voor je kindje.

Jouw investering…

Voor een jaar lang Zwangerschapsyoga-video’s, ademhalings-oefeningen, tips en ontspannende meditaties – voor én na de bevalling – betaal je nu maar:

€74,-

VOOR EEN JAAR LANG 24/7 TOEGANG (incl. BTW)

Garantie: Doordat ik zelf onlangs twee keer zwanger ben geweest, weet ik precies wat je nodig hebt om zo ontspannen en krachtig mogelijk je zwangerschap en bevalling door te komen. Maar mocht je binnen 14 dagen toch niet tevreden zijn, stuur mij dan een mail en ontvang direct je investering terug.

02

Zeven Zwangerschapsyoga-modules vóór de bevalling en een achtste module om na de geboorte van je kindje weer meer in vorm te komen (38 video’s en 9 PDF-documenten met waardevolle informatie; ervaring is niet nodig), met bijbehorende ademhalingsoefeningen, meditaties én natuurlijke tips! Nu een extra Bonusmodule met wat pittigere Zwangerschapsyoga-series

Zelf heb ik de bevalling heel positief ervaren en voelde ik vooral hele heftige sensaties in plaats van die hevige pijn waar je veel vrouwen vaak over hoort vertellen.

Natuurlijk is de ene bevalling de andere niet (mijn tweede bevalling was wel iets pijnlijker dan de eerste omdat het zo snel ging), maar ik ben ervan overtuigd dat ontspanning dé sleutel is van een zo soepel mogelijke bevalling.

Ik leer je met behulp van Mindfulness Yoga-, ademhalings- en ontspannings-oefeningen om je zowel geestelijk als lichamelijk te ontspannen en om te gaan met eventuele angsten rondom de bevalling.

Vind ook jouw oerkracht!

Met warme groet,
Marloes

Klik hier voor de Veelgestelde vragen.

Wat klanten zeggen…

Bij een volgende zwangerschap volg ik graag weer de cursus want het heeft me echt door de bevalling heen geholpen. Ik heb echt heel veel gehad aan de yogalessen tijdens de bevalling. Zonder had ik het niet natuurlijk gered.”

S.

De oefeningen zijn helemaal niet moeilijk, juist heel ontspannend! Zelfs tijdens de eerste les kon ik me op momenten al helemaal ontspannen. Door je te richten op je ademhaling hoef je nergens anders aan te denken!

L.

Online Zwangerschapsyoga met Marloes

Rustige Mindfulness Yoga-series om je lijf soepel en gezond te houden tijdens de zwangerschap met tips tegen zwangerschaps-kwaaltjes, inclusief ademhalings- en ontspanningstechnieken voor tijdens de zwangerschap en bevalling én een serie om na je bevalling weer op een gezonde manier in vorm te komen. 

Omdat we tegenwoordig zoveel stress en prikkels hebben, zijn de Yoga-lessen die ik aanbied vooral gericht op het kalmeren van het zenuwstelsel. Je kindje in je buik is onlosmakelijk verbonden met jou. Langdurige stress is niet goed voor de groei en ontwikkeling van je kindje, maar niemand kiest bewust voor stress. Overmatige stress kan ook leiden tot problemen tijdens de bevalling. Luister goed naar je lichaam, neem op tijd je rust, beweeg regelmatig en leer jezelf te ontspannen.

Zorg goed voor jezelf en daarmee voor je kindje.

Zowel voor, tijdens als na de bevalling. Vaak word je overstelpt met informatie over de zwangerschap en bevalling, maar hoor je weinig over de periode na de bevalling. Daarom vind ik het belangrijk je ook te informeren én te begeleiden ná de bevalling, zodat je ook daar goed op voorbereid bent.

03

Ontspan je lichaam voor meer ruimte voor je baby

Door je buik te ontspannen, kan je kindje zich ook ontspannen én krijgt het meer ruimte om te bewegen.

Doordat we in onze maatschappij vaak op stoelen zitten (met onze benen bij elkaar), hebben veel vrouwen stijve heupen, wat niet handig is tijdens de bevalling. Dankzij de yoga-oefeningen open je je heupen en maak je de weg vrij voor je kindje. Zo maak je het je kindje gemakkelijker en verloopt de bevalling soepeler.

03

Wanneer je gestrest bent, is je pijnbeleving veel hoger dan wanneer je relaxed bent

Stress veroorzaakt spanning in je spieren en spanning veroorzaakt pijn. Bij stress komt het stofje adrenaline vrij. Tijdens de bevalling kan dit hormoon het hele proces stagneren. Adrenaline remt de aanmaak van het hormoon oxytocine. Hoe meer je je overgeeft aan de bevalling en je je ontspant, hoe meer oxytocine je aanmaakt en des te sneller de ontsluiting verloopt.

Pas als je de weeën toelaat, ervaar je minder pijn en maak je het hormoon endorfine aan, een natuurlijke, lichaamseigen pijnstiller.

03

Verlicht of voorkom zwangerschapskwaaltjes en zit beter in je vel

Met behulp van goede lichaamshoudingen, uitleg over hoe je je bekken kunt ondersteunen en yoga-oefeningen verlicht of voorkom je de bekende kwaaltjes als vermoeidheid, bekkenpijn/instabiliteit, spataderen, maagzuur, kortademigheid/benauwdheid, rusteloze voeten/benen, een stijve rug, nek, heupen en schouders, maar ook minder bekende zoals angsten rondom de bevalling of het ouderschap. Bij langdurige angsten en stressmomenten maakt je lichaam een stresshormoon aan. Hoewel emoties niet via de placenta je baby kunnen bereiken, kunnen hormonen dit wel.

Maar wees gerust: af en toe een minder dagje is heel normaal en helemaal niet erg, maar met deze cursus leer je wel wat soepeler door deze dagen te komen en voorkom je dat negatieve gedachten/gevoelens blijven hangen of te vaak terugkeren.

De weken van je zwangerschap vliegen voorbij en je hebt maar amper tijd om bewust stil te staan bij dat kleine wondertje in je buik… Herkenbaar…? 

Geniet meer van deze bijzondere periode van je leven en ga voor alleen het beste voor jullie samen!

Mindfulness geeft je die broodnodige momenten van rust en laat jou én je kindje stralen 🙂 

Ervaring is niet nodig en alle gedetailleerd uitgelegde oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk, of je nu wel of niet lenig bent, of veel tijd hebt of niet.

Ontspan met behulp van mijn rustgevende stem…

Op jouw moment en jouw manier.

€74,-

VOOR EEN JAAR LANG 24/7 TOEGANG (incl. BTW)

Garantie: Doordat ik zelf onlangs twee keer zwanger ben geweest, weet ik precies wat je nodig hebt om zo ontspannen en krachtig mogelijk je zwangerschap en bevalling door te komen. Maar mocht je binnen 14 dagen toch niet tevreden zijn, stuur mij dan een mail en ontvang direct je investering terug.

Waarom Online Zwangerschapsyoga met Marloes?

Ontspan en beweeg wanneer jij maar wilt

Het fijne van een online cursus is dat je de lessen kunt volgen op jouw moment en jouw manier.

De module-onderdelen zijn los van elkaar uit te voeren.

Én; je kunt meteen in bed rollen na je ontspannende lesje, in plaats van dat je na een lange dag nog naar huis moet rijden of dat je overdag nog van alles moet doen. Hmmm…

Ik vind het belangrijk om de oefeningen op een rustig tempo aan te bieden, met voldoende details en duidelijke beelden, zodat het even duidelijk is als ‘live’ lessen.

Mindfulness Yoga leert je om je lichaam én geest tot rust te brengen…

Mijn lessen staan altijd in het teken van Mindfulness. Dit betekent ‘leven in het hier en nu’. 

Doelen van Mindfulness zijn om anders om te gaan met emoties en gedachten en om minder last te hebben van stress of spanningen.

Je leert met bewuste aandacht in het nu te zijn, zonder te hoeven dubben over wat er in het verleden allemaal is gebeurd of wat er in de toekomst misschien nog komen gaat. Dit is waardevol voor de rest van je leven, bijvoorbeeld al voor je (nieuwe, toekomstige) rol als ouder.

Speel handig in op je eventuele ‘zwangerschapsdementie’ en bekijk alle info zo vaak je maar wilt

Waarschijnlijk zul je net als ik in meer of mindere mate last hebben van de welbekende ‘zwangerschapsdementie’, waardoor al die waardevolle informatie in een zwangerschapsyogales niet altijd even goed blijft hangen.

Alle tips en oefeningen kun je zo vaak als je wilt beluisteren en bekijken, met als gevolg dat je niet alles hoeft te onthouden en je je tijdens je yoga-serie en meditatie beter kunt ontspannen.

Ontspan lekker thuis op je vertrouwde plekkie

Zoek thuis een plekje voor jezelf (twee m² is al voldoende) en een matje. Bijvoorbeeld bij de Action of yogashop.nl voor meer kwaliteit. Eventueel kun je de yoga-series zelfs op een vloerkleed (en sommigen zelfs op je bed) mee doen, zodat je gelijk kunt beginnen. De ademhalings- en meditatie-oefeningen kun je natuurlijk overal doen.

Geen tijd om te ontspannen vanwege je drukke bestaan of omdat je al een kleintje rond hebt huppelen? Bedenk waar je het voor doet 🙂 En herinner jezelf aan het volgende: als je gaat nadenken of je wel tijd hebt om te ontspannen, doe je het veel kans sowieso niet meer. Vaak is het gewoon een kwestie van doen. NIet nadenken, maar doen dus 😉

Wil jij ook vol zelfvertrouwen je bevalling in?

Geniet van de voordelen van een Online Zwangerschapsyoga programma met eenvoudige yoga-, ademhalings- en meditatie-oefeningen + tips voor meer ontspanning in je lijf en rust in je hoofd, vóór, tijdens én na je bevalling.

02Graag een ontspannen, flexibele en krachtige moeder blijvenAbonneer je dan na je bevalling op de Online Mindfulness Yoga-cursus

Veelgestelde vragen:

Wat is Online Zwangerschapsyoga met Marloes?

 Online Zwangerschapsyoga is een vorm van Mindfulness Hatha Yoga die je fit houdt gedurende je zwangerschap en je voorbereidt op de bevalling. Je leert meer op je lichaam te vertrouwen.

Online Zwangerschapsyoga biedt verschillende oefeningen en technieken die o.a. helpen bij het versterken van het bekken, het verbeteren van de houding om rugpijn te voorkomen, het opvangen van weeën en het ontspannen tussen de weeën.

Naast deze lichamelijke oefeningen leer je met behulp van Zwangerschapsyoga ook je volledig te ontspannen en rust te vinden, wat ontzettend belangrijk is voor jou en je kindje. 

De cursus bevat zeven Zwangerschapsyoga-modules vóór de bevalling en een achtste module om na de geboorte van je kindje weer op een veilige manier meer in vorm te komen (38 video's en 9 PDF-documenten; ervaring is niet nodig).

Mindfulness betekent leven in het hier en nu. Doelen zijn om anders om te gaan met emoties en gedachten en om minder last te hebben van stress en onrust. Je leert met bewuste aandacht in het hier en nu te zijn, zonder te hoeven dubben over wat er allemaal is gebeurd in het verleden en wat er misschien in de toekomst nog komen gaat. Stress zet zich vaak vast in het lichaam als spierspanning. Deze spanning zorgt ervoor dat spieren en gewrichten stijf worden. Je leert deze spanning m.b.v. Mindfulness Yoga-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen los te laten. Door bewust je lichaam tijdens de oefeningen te voelen, kom je automatisch even ‘uit je hoofd’. Bovendien versterk en open je je lichaam, waardoor je lichaam beter kan functioneren en je je ook geestelijk sterker en flexibeler gaat voelen.

Zo ben je niet alleen lichamelijk goed voorbereid op de bevalling, maar zit je ook tijdens je zwangerschap goed in je vel!

Docent: Marloes Rombouts - van Korven, tijdens de opnames zwanger van haar eerste en tweede kindje 🙂

Hoe werkt Online Zwangerschapsyoga met Marloes?

Met Online Yoga met Marloes kun je overal, wanneer je maar wilt op je telefoon, tablet, laptop of pc een jaar lang Mindfulness Zwangerschapsyoga-lessen, meditaties en ademhalingsoefeningen volgen. Tevens ontvang je talloze tips voor tijdens je zwangerschap, bevalling en na de geboorte.

In elke module vind je handige tips, waardevolle informatie, ademhalingstechnieken voor tijdens de bevalling, een veilige zwangerschapsyoga-serie en een ontspanningsoefening om zoveel mogelijk in je kracht te komen. Alle onderdelen zijn ook los van elkaar te volgen. Hoe vaker je een les hebt gedaan, des te fijner hij wordt, dus de lessen blijven zichtbaar (zolang je abonnee bent). De yoga-series variëren in lengte van van 22  tot 33 minuten en meditaties van een 4 tot 14 minuten.

Om een indruk te krijgen van de cursus kun je een gratis les volgen door je hier in te schrijven. 

Hoe abonneer ik me voor Online Zwangerschapsyoga met Marloes?

Klik op deze link om je te abonneren voor de Zwangerschapsyoga-cursus, plaats de cursus in je winkelmandje, betaal met iDEAL of PayPal en je kunt direct aan de slag! Je abonnement loopt na een jaar automatisch af, zonder dat je daar je abonnement voor hoeft op te zeggen.

Vanaf hoeveel weken zwangerschap kan ik beginnen met Online Zwangerschapsyoga?

Wanneer je meer dan veertien weken zwanger bent, kun je beginnen met Online Zwangerschapsyoga met Marloes. De cursus bestaat uit zeven lessen vóór de bevalling, die je kunt verspreiden over bijvoorbeeld zeven weken. Je kunt ook een bepaalde les zo vaak als je wilt herhalen, zodat je gedurende je gehele zwangerschap aan je lijf kunt werken en lekker samen met je kindje kunt ontspannen.

Bovendien is er een achtste les voor ná de bevalling, om ook dan binnen korte tijd te kunnen ontspannen, op te laden en weer meer terug in vorm te komen.

Moet je lenig zijn voor yoga?

Je hoeft niet lenig te zijn voor yoga, omdat je alle oefeningen naar je eigen mogelijkheden kunt uitvoeren.

Heb ik ervaring nodig voor het volgen van de Online Zwangerschapsyoga-lessen?

Je hebt geen enkele ervaring nodig voor het volgen van de Zwangerschapsyoga-lessen.

Wat heb ik nodig voor het volgen van de lessen?

Voor de Yoga heb je een yoga-mat nodig. Deze vind je bijvoorbeeld bij de Action, maar als je voor meer kwaliteit gaat, wil ik je graag doorverwijzen naar www.yogashop.nl. Het allerfijnste is om een vaste plek voor jezelf in huis te creëren (twee m² is al voldoende), maar je kunt natuurlijk ook telkens je matje weer opbergen. Als je nog geen yoga-mat hebt, kun je de series ook bijvoorbeeld op een vloerkleed beoefenen. Sommige lessen kun je ook op je bed beoefenen.

Wanneer je niet goed zonder ondersteuning op de mat kunt zitten, kun je een meditatiekussen onder je zitvlak plaatsen. Wanneer je deze niet in je bezit hebt, kun je een aantal hoofdkussens/dekens gebruiken, waar je op kunt gaan zitten. Bij een enkele serie heb je een yoga-blok nodig, maar deze kun je ook vervangen door een stapel boeken.

Om te voorkomen dat je afkoelt, is het fijn om tijdens de meditatie of het na-voelen van de yoga-serie een deken over je heen te leggen. Wanneer je last hebt van je rug, kun je een knierol of een aantal hoofdkussens onder je knieën plaatsen, zodat je onderrug zich kan ontspannen.

Wanneer je in bed of op een openbare plek wilt mediteren, is het misschien handig om oortjes bij de hand te hebben.

Inloggen lukt niet, wat kan ik doen?

Ga naar de accountpagina om je in te loggen. Wanneer je helemaal bovenaan de pagina www.yogametmarloes.nl op Klik hier om in te loggen klikt, word je automatisch doorgeleid naar deze accountpagina.

Log in met het wachtwoord die je hebt ingevoerd bij het afrekenen. Als je je wachtwoord niet meer weet, kun je een nieuwe aanvragen. Wanneer je bij het inlogscherm op Wachtwoord vergeten klikt, wordt er binnen tien minuten een link gestuurd naar je e-mailadres, waarmee je je wachtwoord kunt veranderen. Check ook de ongewenste map van je e-mail.

Hint: voor een sterk wachtwoord moet het wachtwoord minimaal twaalf tekens lang zijn. Gebruik hoofd- en kleine letters, nummers en tekens zoals ! " ? $ % ^ & ) om het sterker te maken.

Als inloggen om andere redenen niet lukt, mail dan naar info@yogametmarloes.nl. Vermeld hierbij het liefst je gebruikersnaam. Bij problemen bij het bekijken van de video’s: geef eventueel door welke browser je gebruikt (Chrome, Safari, Firefox, Explorer) en op wat voor apparaat je Online Yoga met Marloes gebruikt (I-Phone, Android-telefoon, soort tablet, laptop e.d.)

Ik kan niet in een bepaalde module, wat nu?

Wanneer je wel op de hoofdpagina komt, maar een bepaalde module niet kunt openen, kun je het volgende doen:

  1. Log uit (via je accountpagina) en log opnieuw in. 
  2. Probeer een andere internetbrowser (Chrome, Safari, Firefox, Explorer).
  3. Wanneer dit niet voldoende is, probeer dan een ander apparaat, zoals tablet of laptop.
  4. Alle onderdelen vind je ook terug in de overzicht-modules, onderaan het menu. Om te vinden welke onderdelen bij een bepaalde module horen, vind je hier een overzicht met het cursusoverzicht.

Graag hoor ik van je wanneer dit gebeurt en of het met de bovenste stappen is opgelost. Meestal kun je maar tijdelijk niet in een bepaalde module door bijvoorbeeld een bepaalde update. Ook kan het zijn dat je apparaat niet de laatste update heeft gehad. 

Wat kan ik doen als ik niet goed in de kleermakerszit kan zitten?

Het kan helpen om een paar kussens onder je billen te plaatsen, zodat je onderrug ontlast wordt en je heupen zich wat meer kunnen openen. Ook zou je wat verhogingen onder je knieën kunnen plaatsen. In plaats van de kleermakerszit kun je je benen naar voren strekken of je voetzolen op de mat voor je plaatsen. Zo is er voor elke houding wel een oplossing of alternatief te bedenken.

Hoe integreer ik Mindfulness Yoga in mijn dagelijkse leven?

Plan je momentje voor jezelf in. Het zou helemaal fantastisch zijn als je aan het begin of eind van elke (werk)dag zou ontspannen, maar één keer per week zou ook al super zijn. Door 's ochtends yoga/meditatie te beoefenen, begin je je dag gelijk goed en ontspannen en door het 's avonds te doen kun je alle prikkels/spanningen van de dag van je af laten glijden voor een optimale nachtrust. Stel jezelf voor dat je het gaat doen en leg het vast in je agenda. Herinner jezelf eraan door bijvoorbeeld een alarm in te stellen op je telefoon of een notitieblaadje op je nachtkastje (of een plek waar je vaak naar kijkt) neer te leggen.

Vaak is het ook gewoon een kwestie van DOEN. Als je gaat nadenken of je wel tijd hebt om te ontspannen, doe je het veel kans niet meer. Wanneer je ontspant, rust je uit en heb je daarna weer meer energie om je taken af te ronden. Niet nadenken, maar doen dus 😉

Nog een tip: Met een vriend of vriendin yoga doen en/of mediteren zorgt voor een stok achter de deur én je houdt tegelijkertijd je sociale contacten bij: twee vliegen in één klap! Of organiseer een yoga-app-challenge: spreek met één of meerdere vrienden/vriendinnen af om minstens één keer per week yoga te doen en/of een meditatie te volgen, maak een app-groep aan en stuur elkaar een vinkje wanneer je het hebt gedaan √

Klik hier voor meer tips.

Hoe bekijk ik de cursus wanneer ik een abonnement heb genomen?

Wanneer je betaald hebt, ontvang je verschillende e-mails in je inbox. In deze e-mail staat een link waarmee je naar de cursus kunt gaan. Deze link is helaas niet voor elke e-mailserver klikbaar. Wanneer de link niet blauw is, kun je de link kopiëren en in je internetadresbalk plakken. In plaats hiervan kun je ook naar je Account gaan en dan naar Mijn abonnementen.

Wordt mijn abonnement na één jaar automatisch stop gezet?

Na één jaar (de lengte van een abonnement Online Zwangerschapsyoga) wordt je abonnement automatisch stop gezet.

Hoe kan ik mijn abonnement stop zetten?

Je kunt op twee manieren je abonnement stop zetten:

1. Ga in Mijn account naar Mijn abonnementen, klik op View en dan op Annuleer.

2. Door de e-mails met de betalingslink om je abonnement te verlengen te negeren, wordt je abonnement vanzelf stop gezet.

De video laadt niet goed of blijft hangen, wat kan ik doen?

Om Online Yoga met Marloes te gebruiken heb je een goede internetverbinding nodig. Bovenal is het belangrijk dat je altijd je browser update naar de nieuwste versie, vaak verhelpt dit problemen met laden.

Rechtsonder in het scherm van de video kun je de kwaliteit van de video verlagen (bijvoorbeeld van HD naar 720p of 540p), dit kan ook schelen.

Is er een app voor Online Yoga met Marloes?

Helaas is er geen app voor Online Yoga met Marloes, maar je kunt wel www.yogametmarloes.nl opslaan als bladwijzer op je telefoon, laptop of tablet of toevoegen aan het startscherm van je telefoon (klik bij een Android-telefoon, wanneer je op de site bent, op de drie puntjes boven elkaar rechtsboven in je scherm), zodat je met één druk op de knop op de juiste plek bent.

Overige vragen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan even een mailtje naar info@yogametmarloes.nl, dan zorgen we z.s.m. voor een antwoord op je vraag.

Jouw investering…

Je weet altijd precies wat je betaalt.

02

Of je nu je lichaam en/of je geest kalmer en sterker wilt maken: je kiest het zelf met Online Mindfulness Yoga met Marloes