Selecteer een pagina

Alsjeblieft! Jouw gratis Online Zwangerschapsyoga-les!

 

 

Dankjewel voor je aanmelding! Allereerst van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Alsjeblieft: ik geef jou en je kindje met liefde maar liefst drie Online Zwangerschapsyoga-series, een ontspanningsmeditatie én een kalmerende Ademhalingsoefening. Ik zie het namelijk als mijn missie om vrouwen zo ontspannen en daardoor zo fijn mogelijk door de zwangerschap en bevalling te begeleiden 

In de volledige Online Zwangerschapsyoga-cursus vind je diverse veilige Zwangerschapsyoga-series, tips, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, zodat je zoveel mogelijk kunt genieten van deze bijzondere periode en optimaal voorbereid bent op een zo ontspannen mogelijke bevalling.

Hoe voel je je op dit moment? Waar heb je behoefte aan? Wanneer je zin hebt in ontspanning, kies dan voor de heerlijk rustgevende Losmakende Zwangerschapsyoga-serie (hieronder vind je de links van alle onderdelen, met meer informatie). Wil je iets meer uitdaging voor je lijf? Doe dan de serie voor Gewichtsverlies & flexibiliteit. Deze wat pittigere serie bevat ook zeker voldoende aandacht voor Mindfulness: je lichaam leren voelen, zodat je voelt wanneer je spieren gespannen zijn en deze kunt loslaten d.m.v. de ontspanningsmeditaties. Door te voelen, ben je met je aandacht automatisch even ‘uit je hoofd’ en in het nu, als een baby 

Graag zowel rust als actie? Doe dan (eerst evt. de Zonnegroet, daarna) de Losmakende en dan de iets pittigere serie. Na één van deze series kun je de Ontspanningsmeditatie of kalmerende Ademhalingsoefening beluisteren, die je ook afzonderlijk kunt beoefenen.

Klik hier om een abonnement te nemen. Garantie: Doordat ik zelf onlangs twee keer zwanger ben geweest, weet ik precies wat je nodig hebt om zo ontspannen en krachtig mogelijk je zwangerschap en bevalling door te komen. Maar mocht je binnen 14 dagen toch niet tevreden zijn, stuur mij dan een mail en ontvang direct je investering terug.

YOGA-SERIES

Zonnegroet-serie (9:47 min.)

Deze gratis, speciaal door mij ontwikkelde Zonnegroet-serie voor zwangeren, maakt je spieren soepeler en sterker, voorkomt/vermindert rugklachten en stimuleert je conditie, verbranding, spijsvertering, immuunsysteem, doorbloeding, ontgifting en hormonale systeem. Deze serie kun je beoefenen in het eerste of tweede trimester als korte, wat pittigere serie of als warming-up voor een ontspannende Zwangerschapsyoga-serie, zoals de Losmakende serie hieronder. 

Losmakende Zwangerschapsyoga-serie (rustig; 15:47 min.)

Deze yoga-serie is lekker rustig… heerlijk om te onthaasten. Je werkt aan: een goede doorbloeding van je voeten en benen (goed tegen rusteloze voeten/benen, kramp, vocht, spataderen), maagzuur, kortademigheid, een stijve nek, rug, heupen (belangrijk voor een soepele bevalling!) en schouders. Gun jezelf de tijd om te wennen aan dit lage tempo 😉 Wanneer je merkt dat je er niet zo rustig van wordt als je zou willen, vecht hier dan niet tegen, want dat werkt alleen maar averechts. Accepteer daarentegen hoe je je voelt en breng je aandacht telkens weer terug naar de oefening en je lijf. Je zenuwstelsel staat dan waarschijnlijk (bijna) altijd in de ‘aan-stand’ en heeft tijd nodig om te leren ontspannen. In de cursus vind je de volledige serie.

Zwangerschapsyoga-serie: Gewichtsverlies & flexibiliteit (iets uitdagender; 17:55 min.)

Met deze serie werk je aan je conditie, verbranding, je beenspieren om het gewicht van je kleintje steeds beter te kunnen dragen, het openen van je borstgebied en flanken om dieper te kunnen ademen, je rug, heupen en schouders. In de volledige cursus vind je het tweede deel van deze serie met ‘Krijgerposes’ voor meer gewichtsverlies, flexibiliteit en kracht in zowel je lichaam als je geest. Je traint met deze poses een goede focus en volharding, dingen die je goed kunt gebruiken tijdens de bevalling.

MEDITATIES

Meditatie: Ontspan je lichaam (14:59 min.)

Met deze meditatie leer je je lichaam en geest te ontspannen. Als je ontspannen aan de bevalling begint, kun je beter inspelen op wat je lichaam doet om je baby geboren te laten worden in plaats van dat je je lichaam tegenwerkt. Ontspanning en visualisatie gaan samen hand in hand en verlichten samen veel spanning, angst en pijn. Ontspanning in combinatie met positieve gedachten kunnen bijdragen aan een kortere, betere bevalling. De instructie vind je in de omschrijving onder het filmpje. 

Kalmerende ademhalingsoefening/meditatie (8:47 min.)

Door naar je buik te ademen, adem je vollediger en voel je je automatisch rustiger. Bovendien masseer je er je organen én je kindje mee. De buikademhaling is de basis van alle ademhalingstechnieken. Deze techniek zet je in vanaf het begin van je bevalling, vooral als je weeën nog niet erg sterk zijn. Tijdens de bevalling blijf je deze ademhaling toepassen zolang het lukt. Deze ademhaling zorgt er namelijk voor dat je in een volledige ontspanning kunt komen, zonder dat het je veel energie kost. Wanneer de buikademhaling niet meer toereikend is, zijn er andere ademhalingstechnieken die je kunt toepassen. De instructie voor deze oefening vind je in de omschrijving onder het filmpje. 

Heb je moeite met je adem? Voelt ie gespannen aan of hoog in de borst? Hoogstwaarschijnlijk heb je in de loop van je leven spanningen in je ademgebied opgebouwd, die de beweging van je ademhaling bemoeilijken. Maar hier kun je wat aan doen! Ik leer het je allemaal 🙂

TIPS TEGEN MAAGZUUR/MISSELIJKHEID 

  • Doe de ontspannende proefles Zwangerschapsyoga voor meer ruimte voor je maag.
  • Het kan helpen om wat te eten, o.a. meteen wanneer je wakker bent om de dag te beginnen;. Eten of drinken in je maag verlaagt de zuurtegraad, waardoor de maagwand minder snel geïrriteerd raakt. Eet regelmatig kleine hoeveelheden en neem altijd iets mee als je van huis gaat!
  • Bovendien kan het verlichtend zijn om het volgende drukpunt te masseren: voel je onderste ribben en volg deze tot waar deze samen komen. Je komt dan net een stukje onder je BH in een kuiltje uit. Als je daar druk uitoefent, vooral als je maagzuur hebt, voelt dat niet zo fijn. Probeer er vijf tot tien minuten wat druk op te houden of het punt licht te masseren en rondjes te draaien. Alleen maar vasthouden is ook al voldoende. Dit drukpunt helpt ook tegen misselijkheid. Meer (informatie over) pijnstillende en bevorderende drukpunten voor de bevalling vind je in module 7 van de cursus.

 

Klik hier om een abonnement te nemen op Online Zwangerschapsyoga met Marloes.

Graag geïnspireerd blijven en op de hoogte blijven van ons aanbod? Like ons dan op Facebook:

Doordat je je hebt aangemeld voor de mailinglijst, ontvang je een aantal keren per jaar een e-mail van ons. Je kunt je hiervoor uiteraard altijd weer uitschrijven.

Heel veel plezier ermee, bedankt voor je interesse en een hele fijne zwangerschap!

Met warme groet,

Marloes

www.online-zwangerschapsyoga.nl, onderdeel van www.yogametmarloes.nl

Contactgegevens

 

Marloes Rombouts - van Korven

06-13308561

info@yogametmarloes.nl

Social Media

 

Live een les volgen of een ontspannende behandeling ervaren? Klik dan hier.